با انواع حسابرسان آشنا شوید

با انواع حسابرسان آشنا شوید

انواع حسابرسان شامل : ۱- حسابرس مستقل ۲- حسابرس داخلی ۳- حسابرس دیوان محاسبات (حسابرسی دولتی) ۴-ممیز مالیاتی (کارشناسان ارشد مالیاتی ) ۵-بازرس قانونی . برای آشنایی با هرکدام از حسابرسان در ادامه مطلب با آی آر حسابداران همراه باشید .

 

۱- حسابرسان مستقل :

اشخاصی هستند مستقل از واحد مورد رسیدگی که به دعوت صاحبان سهام و یا اشخاص حقیق یا حقوقی ذی نفع و یا به حکم قانون انتخاب می شوند و وظیفه آنها اعتبار دهی به صورت های مالی و اظهار نظر نسبت به آنها می باشد و گزارش خود را به دعوت کننده یا هرشخص حقیقی یا حقوقی که او تعیین نموده است گزارش میکنند .

 

۲- حسابرسان داخلی :

تقریبا هر شرکت بزرگ، یک واحد حسابرسی داخلی دارد که هدف اصلی آن بازرسی و ارزیابی موثر بودن کنترل های داخلی و نحوه انجام وظایف محوله به واحد های گوناگون شرکت است . کارکنان حسابرسی داخلی ،زیر نظر کمیته حسابرسی هیئت مدیره یا مدیر عامل هستند و بخش عمده ای از کار آنها ،حسابرسی عملیاتی است .

اگر چه این افراد در استخدام واحد مورد رسیدگی هستند و گزارش های خود را به مدیریت شرکت ارائه میدهند ولی لازم است مستقل از رؤسای قسمت ها و سایر مدیرانی باشند که کار آنها را برسی میکنند .

 

۳- حسابرسان دیوان محاسبات :

کار حسابرسان دیوان محاسبات هم شامل حسابرسی رعایت و هم حسابرسی عملیاتی است ،که در سازمان های دولتی به منظور تعیین انطباق صرف اعتبارات طراح ها با مقاصد از پیش تعیین شده، به منظور ارزیابی تاثیر و کارایی طرح های دولتی انجام می پذیرد. حسابرسان دیوان محاسبات، شرکت های طرف قرار دادهای دولتی را نیز رسیدگی میکنند تا صحت پرداخت های دولت طبق قرارداد را تایید کنند .

 

۴- ممیزان مالیاتی :

ممیزان مالیاتی به حسابرسی رعایت اظهارنامه های مالیاتی افراد و شرکت ها میپردازند، تا انطباق محاسبه درآمد و پرداخت مالیات را با قانون تعیین کنند . به عبارت دیگر وظیفه ممیزان مالیاتی حسابرسی رعایت است .

 

۵- بازرس قانونی :

طبق قانون تجارت، انتخاب بازرس قانونی برای شرکت های سهامی عامل الزامی است . بازرس قانونی،فردی است که طبق مقررات قانون تجارت توسط مجمع عمومی صاحبان و تحت شرایط خاص تعیین می شود .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا